OVER

Collarbone is het videoproductiebedrijf van Rembrandt Kruyt. In de vele jaren dat Rembrandt bij verschillende universiteiten heeft gewerkt, zag hij de vraag naar videoclips voor het onderwijs toenemen. Hij besloot daarom zijn eigen onderwijs te voorzien van kennisclips, als geïntegreerd geheel van het bestaande onderwijs dat bestond uit hoorcolleges en werkgroepen.

 

Het werd een groot succes en al snel vroegen collega's of Rembrandt voor hun vakken ook kennisclips wilde maken. Dat verschilde van korte inleidende video's van het vak tot uitgebreide kennisclips rondom een bepaald thema.

 

Dit leidde ertoe dat Rembrandt betrokken is geraakt bij de ontwikkeling van een van de eerste MOOC's (Massive Open Online Course) in Nederland: The Next Generation of Infrastructure. Hiervoor maakte hij kennisclips, feedbackclips en connecting-the-dots.

 

Omdat de vraag naar kennisclips groot is, heeft Rembrandt de stap genomen om te stoppen als docent en zich volledig te richten op het maken van kennisclips, instructievideo's, promotiefilms en andere video's.

Natuurlijk maakt hij daarbij gebruik van zijn schat aan ervaring als docent: hoe vertel je een boeiend verhaal?

 

Vaak wordt de vraag gesteld waar de naam Collarbone vandaan komt.

Naast videoproducent is Rembrandt een wielerliefhebber. Hij mag graag tochten maken en bergen en heuvels beklimmen. Daarnaast rijdt hij in de winter op zijn MTB. Tijdens een van zijn MTB-tochten is Rembrandt over de kop geslagen en heeft daarbij zijn sleutelbeen 'geluxeerd'. Een blijvende herinnering. 

 

Sleutelbeen in het engels is 'Collarbone'.

"Films maken is net zoiets als een berg op fietsen: het kost even wat tijd, maar uiteindelijk heb je een geweldig uitzicht"

Bron van deze foto is niet bekend